Lennart Sand - en av världens bästa fågelmålare de senaste 100 åren


Hösten 2012 visas världens bästa fågelmålare under 100 år på en utställning i London. Lennart Sand är en av de inbjudna.

Plats: Tryon Galley, det mest ansedda galleriet i Europa gällande djurmåleri.
Namn: ”A century of the finest bird artists of the world”

De inbjudna konstnärerna visar 1-3 målningar beroende på format. Eftersom utställningen omfattar konstnärer verksamma under en period av 100 år är en del konstverk inlånade från privatpersoner och museum. En annan konstnär som preliminärt ska ingå i visningen är Sveriges nationalmålare Bruno Liljefors. Han var verksam i början av denna tidsperiod och avled redan 1939.

Med tanke på villkoren ”de bästa” och ”100 år” är det en fantastisk ära att få denna inbjudan till London och vara med bland världens förnämsta konstnärer under så lång tid. Bakom uttagningen ligger alla internationella utställningar, tex i USA, England, övriga Europa och även i Ryssland, och naturligtvis Lennarts oerhörda talang och skicklighet i att måla djur och natur – ett verkligt och levande måleri.

Vi känner stolthet och glädje med honom. Ett stort grattis även till våra kunder, som köpt målningar eller grafiska blad av ”vår” konstnär Lennart Sand. Vi har tidigare framhållit att Lennart är en konstnär som tillhör Europaeliten. Betonas bör även hans storhet och bredd med böcker, skulpturer och grafik. Under utställningen i London visas enbart fågelmotiv men Lennart Sand är lika duktig på andra djurslag.

Vi är det enda galleriet i världen med en permanentutställning av Lennart Sand. Här visas fantastiska målningar och äkta grafiska blad (stenlitografier).

Den nya stenlitografin ”Vargar” inkluderar en DVD, som visar hur Lennart skapar bilden. Den nya boken ”ÖSTER OM SOLEN” inkluderar TV-filmen, som nu visas i olika länder i Europa.

Sven-Åke Gustafsson
Galleri God Konst
Tingsryd